ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

BitMine מתמרנת את שוק האיתריום: השקעה אסטרטגית או סיכון משמעותי?

BitMine מתמרנת את שוק האיתריום: השקעה אסטרטגית או סיכון משמעותי?

בעוד שאיתריום (ETH) צונח מתחת ל-3,000 דולר, BitMine, חברה הרשומה בבורסה לניירות ערך בניו יורק, ממשיכה להגדיל את אחזקותיה באיתריום. החברה, בראשות המנכ"ל טום לי, הכריזה על רכישת יותר מ-40,000 ETH בשבוע האחרון, מה שמעלה את אחזקותיה ליותר מ-4.2 מיליון ETH, המהווים מעל 3.5% מסך ההיצע של אתריום.

המהלך האגרסיבי של BitMine מתיישר עם המטרה לשלוט ב-5% מההיצע הכולל של אתריום. המנכ"ל טום לי מביע ביטחון בעתיד של אתריום, במיוחד לאור הדיונים בדאבוס, שם נכסים דיגיטליים הוגדרו כמרכזיים למערכת הפיננסית העתידית. אתריום ממשיך להיות הבלוקצ'יין הנפוץ ביותר בוול סטריט, עם אפס זמן השבתה מאז הקמתו.

עם זאת, האסטרטגיה של BitMine אינה מסתכמת ברכישה והחזקה בלבד, אלא כוללת גם ייצור תשואה דרך השקעה. אנליסטים מציינים כי רכישות בקנה מידה כזה יוצרות ביקוש מתמשך, שמסייע לשמור על ערוץ מחירים עולה עבור ETH. למרות זאת, ישנם גם סיכונים פוטנציאליים מריכוז יתר של נכסים בידי גוף אחד, שעלול להשפיע על יציבות המחיר.

בעוד ש-BitMine ממשיכה בצבירה, מחירי ETH ירדו בלמעלה מ-40% מהשיא של אוגוסט. לחברה יש מרווח רווח דק, עם עלות ממוצעת של 2,839 דולר ל-ETH. ירידה נוספת עלולה לגרום להפסדים מהותיים. בנוסף, השתתפות בתור הוולידטורים הגיעו לשיא חדש, מה שעשוי להוסיף לתנודתיות בשוק.

מנכ"ל BitMine, טום לי, נתפס כאחד מהמשקיעים האגרסיביים ביותר בשוק, עם השקעות נוספות ב-209,504 ETH ביום אחד בלבד. אך המהלכים הללו מעוררים גם חשש בקרב אנליסטים, שמצביעים על סיכון קיצוני מחשיפה יתרה ל-ETH, במיוחד בשילוב עם דילול אפשרי של מניות החברה.

השקעה שנויה במחלקות במיזם המדיה של MrBeast מעלה שאלות לגבי המיקוד של BitMine. פגישות בעלי המניות האחרונות עוררו מחלוקת, כאשר המנכ"ל וה-CFO החדשים לא נכחו, וההשקעה במיזם שאינו קשור לאסטרטגיית הבלוקצ'יין המרכזית העלתה חששות לגבי העדיפויות בהקצאת הון.

השאלה הקריטית היא האם BitMine תצליח להחזיק את עצמה בתור קטליזטור מרכזי עבור אתריום או שהיא מהווה סיכון משמעותי לשוק. האסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה נותרת לא ברורה, אך ככל שחלקה בהיצע הכולל של אתריום מתקרב ל-5%, היא תהפוך לגורם מרכזי בדינמיקת מחירי ה-ETH. האם המהלך הזה יצליח או יוביל לבעיות? דעתכם חשובה, הצטרפו לדיון.