ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

צילום מסך ויראלי טוען ל-53% סיכוי לאישומי הונאה נגד טום לי – אך שוק זה אינו קיים

צילום מסך ויראלי טוען ל-53% סיכוי לאישומי הונאה נגד טום לי – אך שוק זה אינו קיים

ב-9 בינואר 2026, הרשת הוצפה בשמועות בעקבות צילום מסך שטען כי הסיכויים בשוק התחזיות Polymarket להאשמות הונאה נגד טום לי, המייסד השותף של Fundstrat, עלו ל-53%. האירוע המרכזי עורר דיון סוער בקהילת הקריפטו, אך במהרה התברר כי מדובר בנרטיב מטעה.

הכול התחיל כשמשתמש בשם הומן פרסם צילום מסך שטען כי הסיכויים עלו מ-35% ל-53% בנוגע לאישומים אפשריים נגד לי בשנת 2026. זאת, בעקבות מחלוקות סביב BitMine Immersion Technologies, שבה לי משמש כיו"ר. החברה מחזיקה בכמות משמעותית של איתריום ונמצאת תחת חקירת בעלי מניות, אך אין אישומים פליליים נגד לי.

הפוסט התפשט במהירות ברשתות החברתיות, במיוחד בטוויטר, שם המשתמש שון ק. תהה על אמיתות הטענה. מספר חשבונות בולטים, כמו Crypto Rover ויוטיובר Tommy Montana, מיהרו לדחות את הטענה כחדשות מזויפות. גם ה-AI של X, גרוק, הצהיר כי Polymarket לא מנהל שוק כזה.

חיפוש ישיר ב-Polymarket לא העלה שוק דומה לזה שתואר בצילום המסך. כל התוצאות היו קשורות לנושאים אחרים, כמו מרוצים פוליטיים והימורי ספורט. המסקנה הברורה היא שהשוק המדובר לא קיים, והטענה היא תולדה של רגשות, הומור או טרולינג מתואם.

הקהילה הקריפטוגרפית הגיבה בדרכים שונות. פרשנים המתמקדים בביטקוין לעגו ללי על תחזיותיו האופטימיות, בעוד תומכי איתריום טענו כי מדובר בניסיון לפגוע במטבע. כמה משתמשים אף שאלו היכן ניתן להמר על שוק שאינו קיים.

בסופו של דבר, האירוע מדגיש את הצורך באימות מידע לפני הפצתו ברשתות החברתיות. שוקי תחזיות וצילומי מסך ויראליים עלולים להטעות וליצור נרטיבים שאינם משקפים את המציאות. חשוב להיזהר ולהשתמש במידע מאומת ומקורות אמינים בלבד.

אם אתם עוקבים אחרי החדשות בקריפטו, האם נתקלתם במקרים דומים של מידע מטעה? איך לדעתכם ניתן להילחם בתופעה זו? שתפו אותנו במחשבותיכם!