ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

חוקר אבטחה חושף אתגרים במטבעות פרטיים: האם מונרו בסכנה?

חוקר אבטחה חושף אתגרים במטבעות פרטיים: האם מונרו בסכנה?

חוקר האבטחה המוערך, טיילור הורנבי, יוסיף את מונרו (XMR) לרשימת הבדיקות שלו, לאחר שחשף פגם חמור בזיקאש (ZEC) בעזרת מודל הבינה המלאכותית Claude Opus 4.8 של חברת Anthropic. גילוי זה הביא לירידה משמעותית של כ-30% בערך ה-ZEC לפני שתוקן הפגם. כעת, עם הוספת מונרו לרשימה, עולה השאלה האם גם מטבע זה חשוף לבאגים דומים.

הורנבי, שביצע את הבדיקה במסגרת ארגון Shielded Labs, חשף בעיית תקינות ב-Orchard shielded pool של זיקאש. הבאג, שנמצא בבריכה מאז מאי 2022, אפשר זיוף בלתי מוגבל של מטבעות ZEC. לאחר גילוי הפגם, מיהרו המפתחים לשחרר תיקון חירום שייצב את הערך של המטבע.

מונרו, המטבע הקריפטוגרפי הגדול ביותר עם פרטיות מובנית כברירת מחדל, נמצא כעת תחת עינו הבוחנת של הורנבי. בעוד שזיקאש מציעה הגנה פרטית כאופציה, מונרו מסתיר כל עסקה כחלק מעיצובו. שדרוג רשת מונרו האחרון הוסיף תכונות נוספות, מה שמרחיב את שטח הבדיקה של הורנבי במרוץ המתמשך של מטבעות פרטיות.

הורנבי הצהיר כי בכוונתו לבדוק גם פרויקטים נוספים המתמקדים בפרטיות, והוא מתכוון להגיש בקשה למענק ממחזיקי מטבעות זיקאש למימון פעילותו. "כדי להקדים הונאות, אם אתם מעוניינים לתרום לי על מציאת הבאג בזיקאש, הכתובות שלי נמצאות בפוסט הזה או בתגובות שלי למטה... תרומות יתקבלו בברכה אך אינן הכרחיות!" אמר הורנבי.

מאז התייצב זיקאש סביב 363 דולר, כשהוא מתאושש בכמעט 20% ב-24 השעות האחרונות. נכון לעכשיו, מטבע זיקאש נסחר ב-373.27 דולר, בעוד מטבע ה-XMR של מונרו ירד בכמעט 10%, ונסחר ב-298.76 דולר.

בעת הזו, מוסדות המחזיקים ב-ZEC שוקלים את ההשלכות, במקביל למאמץ אימות פורמלי בתמיכת התאומים ווינקלווס למניעת פגמים עתידיים. המקרה מדגיש את יכולתם של כלים מבוססי AI לחשוף באגים שבודקים אנושיים החמיצו במשך שנים, ומעלה את השאלה האם מונרו עומד בפני אתגר דומה. האם יש לכם דעה בנושא? נשמח לשמוע את מחשבותיכם!