ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

האם מניית BitMine Immersion Technologies עומדת בפני סיכון לאחר הצהרת טום לי?

האם מניית BitMine Immersion Technologies עומדת בפני סיכון לאחר הצהרת טום לי?

ביום ה-7 במאי, מניית BitMine Immersion Technologies (BMNR) נסחרה ב-22.00 דולר, לאחר ירידה של 3.97%. הירידה מיוחסת להצהרת היו"ר טום לי במהלך כנס Consensus 2026 במיאמי, שם הוא רמז כי החברה עשויה להאט את רכישות האתריום (ETH) שלה, כשהיא מתקרבת ליעד של 5% מההיצע. כיום, BitMine מחזיקה ב-5.18 מיליון אתריומים, שהם כ-4.29% מההיצע במחזור.

ההצהרה של טום לי מציבה את המניה בסיכון, שכן היא כבר חוותה ירידה של 46% במהלך ששת החודשים האחרונים. מחיר המניה נמצא כיום 86% מתחת לשיא של 52 השבועות, שהיה 161 דולר באמצע 2025. הירידה במניה עשויה להימשך אם החברה תמשיך להאט את רכישות האתריום, במיוחד כאשר מדובר ברוכשת הגדולה ביותר של מטבע זה.

המניה נמצאת בתוך ערוץ עולה מאז תחילת פברואר, לאחר ירידה של 59.14% מהשיא של דצמבר. תבניות כאלה נוטות להיות תבניות המשך ולא מבני היפוך, מה שמצביע על כך שהמגמה השלילית עשויה להימשך. בנוסף, החברה הודיעה על תוכנית רכישת מניות מחדש בשווי 4 מיליארד דולר, שעשויה להוות אלטרנטיבה לשימוש בהון ולשנות את הנרטיב של אוצר האתריום שתמך בפרמיה של BMNR.

בנוסף לאיתותים הטכניים, ישנם גם אינדיקטורים נוספים שמצביעים על סיכון. ה-CMF (Chaikin Money Flow), אשר מודד את נפח זרימת הכסף, מראה חולשה למרות המחירים הגבוהים יותר. הסטייה הדובית הזו מרמזת על כך שלחץ הקנייה המוסדי יורד גם כשהמחיר נשמר. יחס הפוט-קול, מדד סנטימנט שמשווה בין חוזי פוט לחוזי קול, השתנה בדרך סותרת, מה שמצביע על אפשרות לסחיטת ארוכים אם המניה תשבור נמוך יותר.

המשקיעים צריכים להיות זהירים ולבחון את המחיר הנוכחי של המניה, במיוחד כאשר הוא נמצא בין שני ממוצעים נעים אקספוננציאליים (EMAs) - ה-EMA של 20 יום ב-21.92 דולר וה-EMA של 50 יום ב-22.17 דולר. היסטורית, כל פריצה של ה-EMA של 20 יום הובילה לתיקון חד, ולכן יש לשים לב במיוחד לרמה זו.

בסיכום, מניית BMNR עומדת בפני סיכון משמעותי אם החברה תאט את רכישות האתריום שלה. האם לדעתכם החברה צריכה להמשיך במדיניות זו, או שמא יש מקום לשינוי אסטרטגיה? נשמח לשמוע את דעתכם.