ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

האם את'ריום עשוי להגיע לשווי שוק של 20,000 דולר עד 2025? ניתוח אופטימי של טום לי

האם את'ריום עשוי להגיע לשווי שוק של 20,000 דולר עד 2025? ניתוח אופטימי של טום לי

טום לי, דמות מרכזית בתחום המטבעות הקריפטוגריים, ידוע בתחזיותיו האופטימיות לעתיד המטבעות הדיגיטליים. לאחרונה, החל לי להפנות את תשומת ליבו מאת ביטקוין לאת'ריום, המטבע האלטרנטיבי הגדול ביותר, ואף הציע תחזית שאפתנית במיוחד: מחיר של 20,000 דולר לכל את'ריום עד שנת 2025. האם התחזית הזו אפשרית, ומה עשוי לגרום לה להתגשם?

BitMine Immersion Technologies, החברה של לי, כבר מחזיקה במיליארדי דולרים של את'ריום, מה שמצביע על האמונה החזקה שלו באפשרות עלייה משמעותית בערכו. בכנס הבלוקצ'יין של Binance בדובאי, ציין לי כי עלייה של 550% במחיר המטבע עשויה להתרחש אם את'ריום ימשיך לשחק תפקיד משמעותי בתחום ה-RWA (נכסים אמיתיים).

אך לא כל כך פשוט להגיע לשווי זה. ChatGPT, בינה מלאכותית של חברת OpenAI, ניתחה את התחזית וטענה כי העלייה האפשרית תלויה בכמה גורמים קריטיים. אחד מהם הוא התרחבות תחום הטוקניזציה, שבו את'ריום משמש כפלטפורמה מרכזית. ענקיות פיננסיות כמו בלאקרוק ו-UBS נמצאות כבר בתהליך כניסה לתחום זה, מה שיכול להוות יתרון משמעותי לאת'ריום.

יתר על כן, המכניקה הדפלציונית של את'ריום, שהוצגה לאחר ה-Merge והשדרוג EIP-1559, עשויה לתרום לעלייה במחיר. ככל שהרשת תמשיך לגדול והביקוש יגבר, מצטמצם ההיצע, מה שיכול להוביל לעלייה משמעותית בערך המטבע.

עם זאת, ישנם גם סיכונים ומכשולים. רשתות שכבה-1 מתחרות כמו סולנה ואבלנש שואפות לגנוב נתח מהשוק של את'ריום, במיוחד בנישות כמו DeFi ו-RWA. בנוסף, העדפת המשתמשים בחלופות שכבה-2 עשויה להקטין את הביקוש לפעולות ישירות על את'ריום ולהשפיע על ערכו.

השגת שווי שוק של 2.5 טריליון דולר לאת'ריום תהיה הישג עצום, שישווה אותו לענקיות טכנולוגיה כמו אמזון ומיקרוסופט. אך האם זה מציאותי? ChatGPT מציין כי התחזית של לי עשויה להיות מוקדמת מדי, והערכת מחיר אופטימית יותר לשנת 2026 עשויה להיות בטווח של 6,000–10,000 דולר.

אז מה אתם חושבים? האם את'ריום אכן יגיע לשווי של 20,000 דולר, או שמא מדובר בחזון רחוק מדי? נדון על כך כאן!