ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

האם את'ריום יכול להגיע לשווי של 20,000 דולר? ניתוח התחזיות והאתגרים

האם את'ריום יכול להגיע לשווי של 20,000 דולר? ניתוח התחזיות והאתגרים

טום לי, אחד התומכים הוותיקים בתחום הקריפטו, הפנה לאחרונה את תשומת ליבו מביטקוין לאת'ריום. החברה שלו, BitMine Immersion Technologies, מחזיקה כיום במיליארדי דולרים של המטבע האלטרנטיבי הגדול ביותר, את'ריום. לי הציג תחזיות רבות ואופטימיות לגבי המחיר העתידי של את'ריום, ובכנס בלוקצ'יין של Binance שנערך בדובאי, הוא ציין שראלי של 550% עשוי להיות אפשרי אם תפקידו של את'ריום בתחום ה-RWA ימשיך לגדול.

התחזית של לי לשנת 2024 כוללת אפשרות שאת'ריום יגיע לשווי של 20,000 דולר. שאלנו את ChatGPT להעריך תחזית זו בהתחשב במידע הזמין כיום ובהנחה שלאת'ריום יהיה תפקיד מרכזי בטוקניזציה. המערכת ציינה כי השגת מטרה זו "אפשרית", אך רק אם מספר תנאים קריטיים יתממשו. אחד התנאים הוא המשך המעבר לבלוקצ'יין, שבו את'ריום כבר משמש כשכבת הסליקה המרכזית לנכסים טוקניזציה.

טוקניזציה נראית כדבר הגדול הבא בטכנולוגיה, כאשר ענקים כמו BlackRock, UBS, JPMorgan ו-Citi מתחילים לפעול בתחום זה. המעבר לבלוקצ'יין יכול להועיל לאת'ריום, במיוחד לאור המכניקה הדפלציונית שהוצגה לאחר המיזוג ושדרוג ה-EIP-1559. ייצור האת'ר האטי ירד בצורה דרמטית מאז ההשדרוגים הללו, מה שמוסיף לאופטימיות לגבי עליית מחיר.

על אף התחזיות האופטימיות, ישנם גם מכשולים פוטנציאליים בדרכו של את'ריום ל-20,000 דולר. התחרות מצד רשתות שכבה-1 אחרות, כמו Solana, Avalanche ואחרות, מהווה אתגר משמעותי. בנוסף, פעילות רשת לא מבטיחה עליית מחיר לנכס הבסיסי, במיוחד אם משתמשים יבחרו באלטרנטיבות של שכבה-2.

לבסוף, הגעה למחיר של 20,000 דולר תדרוש שהשווי השוק של את'ריום יזנק לכ-2.5 טריליון דולר, מה שמציב אתגר נוסף. זה ידרוש עלייה משמעותית בערך השוק, מה שכרגע נשמע לא ריאלי, בהתחשב בהשוואה לענקים כמו אמזון ומיקרוסופט.

"העלייה ל-20,000 דולר אינה בלתי אפשרית," מסכם ChatGPT, "אבל לוח הזמנים עשוי להיות אגרסיבי מדי. יעד אופטימי וריאלי יותר לשנת 2026 יכול להיות בטווח של 6,000-10,000 דולר, אלא אם יקרה סופר-מחזור או זרימות מוסדיות קיצוניות." התחזיות של לי עשויות להתממש, אך יתכן שהן ידרשו יותר זמן מהצפוי.

מה דעתכם? האם לדעתכם את'ריום יצליח להגיע ליעד השאפתני הזה? נשמח לשמוע את דעתכם על התחזיות והאתגרים בתחום הקריפטו.