ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

אתריום מתייצב מעל 3,100 דולר: מה צפוי לשוק הקריפטו בעתיד הקרוב?

אתריום מתייצב מעל 3,100 דולר: מה צפוי לשוק הקריפטו בעתיד הקרוב?

אתריום, המטבע הקריפטוגרפי השני בגודלו בעולם, חזר לרמה של 3,100 דולר לאחר שירד מתחתיה לזמן קצר ביום שני בבוקר. ההתאוששות התרחשה בעקבות פעילות מוגברת מארנק בן עשור ומכירות משמעותיות על ידי דמויות בולטות בשוק. תנודתיות זו מדגישה את הכוחות המנוגדים בשוק הקריפטו: מחזיקים לטווח ארוך שחוזרים לשוק ושחקנים משפיעים שמצמצמים את החשיפה שלהם.

ב-16 בנובמבר, אתריום ירד ל-3,066 דולר, ירידה של 3.4% ב-24 שעות, כשהוא משקף חולשה רחבה יותר בנכסים דיגיטליים ואת ההבנה שאתריום נושא סיכון גבוה יותר מביטקוין. סוחרים רבים הושפעו מהירידה, ואחד מהם כתב ב-X: "נהיה קשה יותר ויותר לראות תוצאה שונה ל-ETH כרגע. הייתי צריך לקצר את הפוזיציה הארוכה שלי אחר הצהריים. לא אנסה יותר."

למרות הירידה הקצרה, אתריום התאושש מעל 3,100 דולר תוך שעות, מה שמראה על עמידות ניכרת. משתתפי השוק עוקבים בקפדנות אחר תנועות ETF כדי לאתר סימנים למכירה מתמשכת או היפוך, שכן אלו עשויים לקבוע את הכיוון של ETH סביב תמיכה מרכזית זו. יחס הלונג-שורט ל-ETH עומד על מעל 3.0, מה שמעיד על מעורבות חזקה של סוחרים.

ארתור הייס, מייסד שותף של BitMEX, חיסל אחזקות קריפטו בהיקף רחב, מכר 520 ETH בשווי של 1.66 מיליון דולר ועוד נכסים בשווי כולל של כ-4.1 מיליון דולר. פעולותיו עשויות לשקף גישה של איזון מחדש מגננתי או לקיחת רווחים במהלך אי ודאות, כאשר אתריום וביטקוין נסוגים לשפלות.

במקביל, ארנק אתריום רדום העביר 200 ETH בשווי של 626,000 דולר לאחר יותר מ-10 שנים. פעילות כזו מדגימה את ההתבגרות של מערכת האקוסיסטם של אתריום. תנועות אלו יכולות גם להגדיל את היצע השוק, והארנקים הקשורים לג'נסיס עוקבים מקרוב על ידי קהילת הקריפטו כסימנים לפעילות לווייתנית ושינויים בסנטימנט.

אנליסטים חלוקים לגבי עתיד אתריום. טום לי, יו"ר BitMine, הביע סנטימנט שורי חזק, והשווה את אתריום למחזורי העל של ביטקוין בעבר. מנגד, האנליסט עלי מרטינז הציע השקפה זהירה, והציע ש-ETH עשוי לרדת ל-1,800 דולר. המחלוקת בין המומחים מדגישה את חוסר הוודאות המתמשך לגבי תנועותיו הקרובות של אתריום.

המחלוקת בין אופטימיות לטווח ארוך לבין זהירות לטווח קצר משקפת את הסנטימנט הנוכחי כלפי אתריום. משקיעים מוסדיים מראים היסוס, אך פעולות On-chain ומסחר פעיל מצביעים על סביבה מורכבת. השבועות הקרובים עשויים לקבוע אם ETH יוכל לשמור על התמיכה מעל 3,100 דולר או אם ירידות נוספות יבדקו רמות נמוכות יותר.