ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

את'ריום בצל סופר-מחזור: טום לי מזהיר מפני 'קריפטו QT'

את'ריום בצל סופר-מחזור: טום לי מזהיר מפני 'קריפטו QT'

הבוקר, כשאור השמש עדיין מתעורר על פני האופק הכלכלי, חדשות הקריפטו מביאות עמן תובנות חדשות ומפתיעות. טום לי, יו"ר BitMine, מעלה תזה מרתקת לגבי הירידות האחרונות בשוק הקריפטו, ובמרכזן את'ריום. לדבריו, הירידה אינה נובעת מהחלטות הפדרל ריזרב, אלא ממחסור פתאומי בנזילות פנימית, אירוע שמכונה על ידו 'קריפטו QT'.

בראיון שנערך עמו, לי הסביר כי ב-10 באוקטובר התרחש אירוע נזילות מהגדולים שידע שוק הקריפטו. אירוע זה, לדבריו, מחק שחקנים מרכזיים בשוק, והביא לפגיעה במפעילי שוק חשובים. "הייתה קריסת נזילות גדולה, שהייתה באמת אירוע נזילות גדול יותר מכל מה שנראה בעבר," ציין לי. הפחד מהחלטות הפד, יחד עם מתחים מבניים פנימיים, מוסיפים לתחושת החשש בקרב המשקיעים.

אך לא מדובר רק בהשפעה על המחירים. לי מזהיר כי הנזילות המתכווצת דומה להידוק מצד הבנק המרכזי, ומכאן הדמיון ל-'קריפטו QT'. לדבריו, ההיעלמות השקטה של ספקי נזילות לאחר הקריסה היא הסיבה האמיתית לעיכוב במחירים. "לוקח לתעשייה כמה שבועות להתאושש, ואני חושב שזה הסיבה שהמחירים בקריפטו מתעכבים כאן."

למרות האתגרים, לי נותר אופטימי לגבי העתיד של את'ריום. הוא סבור שהמטבע נמצא בשלבי סופר-מחזור ארוך טווח, שמבוסס על פעילות גוברת בתחום המטבעות היציבים, טוקניזציית נכסים ושווקי חיזוי. "את'ריום הוא פלטפורמת חוזים חכמים," הוא אומר, ומוסיף כי רבים מהתחומים החדשים בנויים על גבי מערכות השכבה השנייה של את'ריום.

לדברי לי, מדובר בסיפור שנמצא בשלבים המוקדמים, מה שמוביל את BitMine להמשיך לרכוש את'ריום. מת' הוגן, מנכ"ל ההשקעות של Bitwise, מצטרף לדעה זו, כשהוא מכנה את התקופה הנוכחית כנקודת כניסה נדירה. הוא טוען כי מטבעות יציבים וטוקניזציה צפויים לצמוח משמעותית בשנים הקרובות, ושווקי חיזוי וזהות דיגיטלית יהפכו לגדולים.

השאלה הגדולה היא האם הביטקוין הגיע לשיאו במחזור הנוכחי. לי טוען כי אם הביטקוין יצליח לשבור שיא חדש השנה, זה ישלול את התאוריה שיש מחזור של ארבע שנים. הוא מצפה שהכוח בשוק יימשך עד סוף השנה, מה שיסייע להעלות את הביטקוין לשיאים חדשים.

האם אנו עומדים בפני נקודת מפנה בשוק הקריפטו? האם הסופר-מחזור של את'ריום יוכיח את עצמו כמשמעותי עבור המשקיעים? נשמח לשמוע את דעתכם בנושא ולהמשיך את הדיון.