ניווט בפורום
צריך להתחבר כדי ליצור נושאים ותגובות.

מנכ"ל חברת קריפטו בדרום קוריאה נשלח למאסר על מניפולציה במחירי מטבעות

מנכ"ל חברת קריפטו בדרום קוריאה נשלח למאסר על מניפולציה במחירי מטבעות

פסקה 1
בפסק דין תקדימי בדרום קוריאה, גזר בית המשפט המחוזי בסיאול על ג'ונג-הוואן לי, מנכ"ל חברת ניהול נכסי קריפטו, עונש מאסר של שלוש שנים. לי הורשע במניפולציה של מחירי מטבעות קריפטוגרפיים, פעולה שהניבה לו רווחים לא חוקיים בסכום של כ-7.1 מיליארד וון קוריאני, שהם כ-4.88 מיליון דולר.

פסקה 2
בנוסף לעונש המאסר, הוטל על לי קנס כספי של 500 מיליון וון, שהם כ-344,000 דולר, ונגזר עליו להחזיר כ-846 מיליון וון, שווי של כ-581,900 דולר, שנתפסו ככספים פליליים. על אף חומרת העונש, לי לא נעצר במהלך ההליכים המשפטיים, שכן השופטים ציינו את התנהגותו הטובה במהלך המשפט.

פסקה 3
בין ה-22 ביולי ל-25 באוקטובר 2024, לי השתמש בתוכנת מסחר אוטומטית כדי לנפח את נפחי המסחר במטבע הקריפטוגרפי ACE, וביצע עסקאות שטיפה שגרמו לנפח המסחר היומי במטבע לזנק באופן משמעותי. בית המשפט מצא כי לי היה אחראי ל-89% מהפעילות המסחרית הגוברת במטבע זה.

פסקה 4
מין-צ'ול קאנג, עובד לשעבר בחברה, גם הואשם במעורבות בפרשה וקיבל עונש של שנתיים מאסר עם שלוש שנות מבחן. בית המשפט זיכה את שני הנאשמים בחלק מהאישומים בשל חוסר ראיות מספקות לגבי הסכום המדויק של 7.1 מיליארד וון.

פסקה 5
זהו המקרה הראשון של אכיפה תחת חוק הגנת המשתמשים בנכסים וירטואליים של דרום קוריאה, שנכנס לתוקף ביולי 2024. החוק נועד להגן על משקיעים מפני הונאות ומניפולציות בשוק הקריפטוגרפי, ומקרה זה מסמן את תחילתו של פיקוח רגולטורי מוגבר בתחום.

פסקה 6
במקביל, מערכת המשפט בדרום קוריאה מתמודדת עם אתגרים נוספים בתחום הקריפטוגרפיה. בינואר, התגלה כי ביטקוין רבים שהוחרמו כחלק מתיק פלילי נעלמו במהלך בדיקה שגרתית במשרד התובעים המחוזי בגוואנגג'ו. האובדן מיוחס לתקיפת פישינג, אך עדיין לא ברור כיצד בדיוק התרחש האירוע ומהן השלכותיו.

פסקה 7
המקרה של ג'ונג-הוואן לי מעלה שאלות רבות לגבי האתגר שבפיקוח על שוק הקריפטו, במיוחד במדינות שבהן התחום נמצא בצמיחה מהירה. האם לדעתכם יש צורך בהגברת הרגולציה והפיקוח על שוק זה, או שמא יש להשאירו פתוח ובלתי מוגבל? שתפו את דעתכם!